New York City and Francesco Sapienza


As you can see I continue my passion for New York
with some new post...wedding in NY and interview with the famous Italian photographer Francesco Sapienza who will relocate to this amazing and magical city this year. 
The interview is in in Swedish, sooo please press the buttom for translation, ok ?
You will find his beautiful pictures of a wedding shoot in Central Park NY by scroll down.

***************************************


- Vad var du brann för när du var liten?

Jag älskade att bygga saker och dessutom demontera allt som jag hittade. Jag har alltid varit nyfiken på vad som fanns inuti saker och ting.

- Var gick du i skolan och vad var ditt huvudämne?
Jag har en Master of Science i elektroteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, även om jag studerat de första tre åren vid universitetet i Rom, La Sapienza. Mitt huvudämne var radiokommunikation och under mitt 10-åriga karriär blev jag en av de stora experterna i världen på mobila kommunikationssystem, med fokus på 3G och 4G.

- Hur har din tekniska karriär påverkat din fotografering karriär?

Det gav mig mycket när det gäller erfarenhet och jag lärde mig väldigt viktiga presentationsteknik, som är nödvändiga när man kör eget. Dessutom lärde det mig att vad vi kan åstadkomma tekniskt sett är helt irrelevant om det stannar i ett laboratorium. Varje teknik som strävar efter att bli populära behöver ha en stark affärsidé bakom. Det måste vara lönsamt. Detta koncept är speciellt sant för fotoverksamheten och tjänster i allmänhet - en konstnär måste också vara en näringsidkare om de vill kunna försörja på sin konst.- Hur blev du fotograf?
Jag fick en gammal kamera från min far och fotade några rullar för circa 20 år sedan eftersom jag var nyfiken. Det var kul, men hela processen från att ta en bild att faktiskt se den var alldeles för långsam för min rastlösa natur, så jag slutade. År 2004 gick jag in i en fotobutik utan att riktigt veta varför och på något sätt råkade jag köpa en digital SLR. Det var kärlek vid första ögonkastet och det är då jag verkligen började ta bilder. Det var först år 2005 som jag insåg att jag hade en hemlig dröm - att bli en professionell fotograf.En sak ledde till nästa och 2006 fick jag möjlighet att lämna mitt nuvarande jobb med ett ganska bra avgångsvederlag som skulle garantera mig lite finansiell stabilitet och tog ett språng av tro. Innan jag visste ordet av, fann jag mig själv att ta uppdrag från stora företag och tidningar, som New York Times. Jag började också hjälpa en modefotograf i Stockholm och insåg snabbt vad jobbet handlade om. 

- Vad tycker du mest om ditt jobb?
Alltid vara i nära samverkan med många olika människor och ständigt utsätts för en hel del kreativitet, vilket i sin tur ökar min egen kreativitet.

Jag älskar kommunikationen som sker mellan fotografen och motivet och hur den resulterar i en bild.


- Vem är din favorit fotograf?
Jag älskar Richard Avedon, han är min sanna idol, särskilt när det gäller porträtt. Hur han lyckats fånga essensen av hans motiv är något utöver det vanliga. 

- Vad är det första du gör på morgonen?
Jag skriver några sidor. Jag började för ett par år sedan när jag stötte in i denna fantastiska bok som heter "The Artist 's Way", av Julia Cameron. Det är som att bli av med alla de tankar som översvämmar dig efter att vakna upp och inte tillåter dig att ha en ny start på dagen.

- Vilken är din favorit "drog"?
Känsla vad jag känner när jag tittar på ett vackert konstverk. Mina tankar upphör och jag ler. Dessutom, se passionen i någon annans ögon.

- Några råd på livet?
Hitta vad du älskar på riktigt, vad du brinner för och utöva det. Jag tror att hinder du möter på vägen är som checkpoints, de är där för att visa dig hur mycket du verkligen bryr dig om vad du försöker åstadkomma. Dessutom var inte rädd för att ångra dig, det är inget fel med det


...and here is a few of his pictures.. enjoy


....a Wedding in Central Park New YorkWedding portrait by Francesco Sapienza


One of the good friend I have made over the years
is amazing talented photographer Francesco Sapienza.
Yes, allow me to waste a lot of superlatives , because
Francesco is a man who wins all hearts wherever he is...I love this spot at Bethesda Fountain
..soon to be in NY city Fashion week..if you are looking
for a talent photographer don´t hasitate to contact Francesco
read the interview with francesco at the daily single
Click here to see my first post about Francesco*more weddingdresses *more New York


No comments:

Post a Comment